Празна

Укупно: 0 RSD

Мелем за лечење псоријазе

3,590 RSD

Псоријаза је честа, хронична еритемосквамозна дерматоза. Најновији подаци указују да код псоријазе постоји поремећај посредован Т-ћелијама (ћелије сопственог имуног система)  или аутоантигенима. То означава да особа наслеђује од родитеља генетску предиспозицију, а даље од животних околности особе зависи да ли ће до развоја болести доћи. Нажалост, сведоци смо многобројних збивања које потресају свет, уз то свакодневна изложеност стресу и други фактори умногоме доприносе развоју не само ове болести, већ и других, озбиљнијих.

Псоријаза се карактерише црвеном, дискоидном, уздигнутом зоном коже  која настаје као последица задебљања површинског слоја коже , уз постојање инфламаторне промене у истим.  Сквама се јавља због претераног орожавања  првог слоја коже, а саме промене имају карактеристичан распоред на телу:  капилицијум (космати део главе), лактови, колена, нокти и лумбосакрални предео. Њеним уклањањем се виде ситне капљице крви, а понекад се јавља и свраб. Такође треба разликовати  и варијанте псоријазе које се могу разликовати од претходно наведене, по локализацији и начину испољавања.

Стога саветујемо да се пре употребе наших препарата консултујете са Вашим дерматологом, ради постављања тачне дијагнозе. Наше препарате користе и многи професори, лекари и остали здравствени радници, јер су се показали ефикасним у отклањању псоријатичних и других промена на кожи. Учинак лековитих крема можда не можемо, за сада, научно поткрепити, али њиховим коришћењем ћете се уверити у квалитет.

Препоручена примена креме: Опрати оболело место топлом водом и сапуном, сунђером за купање истраљати промене ради скидања скваме (колико год да је могуће, због бола), а потом апликовати крему. Саветује се наношење креме 1-2 пута дневно, најмање месец дана, односно до санирања кожних промена.

Грамажа: 
100гр